Välj en sida

Först en kort beskrivning av denna Benny Johansson.

Benny är en otroligt sympatiskt trebarnsfar med många järn i elden.
Han har både ordets gåva och den listiga matematikens hjärna.
Fotbollen är en av huvuddelarna i livet och han har, enligt mig, helt rätt humor.
När det gäller det allvarliga vet han vad han tycker och står för i olika frågor.
En FC Trollhättan & Aston Villa-fan, matematik-nörd och teknikälskare helt enkelt 😉

Bakgrund

När jag grejade som mest med Sjuntorps IFs hemsida i början av 00-talet, var FC Trollhättan ganska nytt och man såg upp till denna person som låg bakom skriverierna på deras hemsida, som på den tiden var ganska fräck. 😉
Jag mejlade således karln och fick reda på att han endast var året äldre än mig, och på den vägen var det.
Så härom dagen fick jag syn på denna gamla goa intervju igen. Tänkte att jag skulle publicera den, men ville samtidigt ha med något nytt.
Så eftersom han fortfarande sitter och pillar med FCT allt som oftast, fick han samma frågor nu igen.

Trevlig läsning.  🙂


1. Presentera dig för läsarna.

 • 2003: Benny Johansson, 30 år, bor i Sjuntorp sedan fem år med min sambo och vår son på 1,5 år. Grundskollärare ma/na/id, men abetar som processoperatör sedan ett par år tillbaka.
 • 2015: Jag heter Benny Johansson och är 42 år. Jag bor med mina tre barn (halvtid) i en lägenhet på Stavre. Jag jobbar som matematik- och NO-lärare på ett högstadium i Vänersborg och det trivs jag perfekt med även om det är slitigt lite då och då.

2. Som webmaster på fct.nu, hur mycket tid lägger du ner på hemsidan? Skriver du allt själv, eller får du hjälp med material och uppdatering?

 • 2003: Den frågan har jag fått många gånger, men jag har aldrig haft ett svar. Vet inte och vill inte veta heller… Skriver det mesta själv, men vissa bitar kommer från Marknadskommittén. En stor hjälp och avlastning under året har varit Michael Hamann, vi har delat referatskrivandet. FCT spelade 90 matcher under året som var. Jag ska dra ned på tiden med hemsidan den kommande säsongen eftersom vi ska ha tillökning i familjen!
 • 2015: Nuförtiden skriver jag inte allt själv. Jag fick in ett par goa lagspelare för några år sedan i Tommi och Jonas, så nu skriver jag mest om A-laget och allmänna nyheter. Ett tag gjorde jag ju allt och det kom till en punkt då det blev för mycket. Nu funkar det ändå ok, även om det blir en hel del tid. Lärarjobbet tar sin tid och det går först, men jag får samtidigt energi av att skriva för FCT. Jag skriver ju även för ARENA som kommer som papperstidning. Fördelningen på hemsidan känns väldigt bra, Jonas sköter det ”tekniska”, Tommi det ”grafiska” och jag skriver. I stora drag är det så i alla fall.

3. Det finns många fotbollsklubbar här i Trollhättan. Ser du på annan fotboll än fct? Vilka?

 • 2003: Spelar själv i TFK när jag kan. Ser knappast något annat än FCT, tiden är för knapp.
 • 2015: Jag har ju två fotbollsspelande barn som är med i Halvorstorps IS, så det blir deras P04- och P02-matcher jag ser . Aston Villa ser jag på Viaplay, fast allra helst live. Har varit i Birmingham fyra gånger, det är ju Premier Leagues vagga!

4. Vilka idrotter har du själv sysslat med? När?

 • 2003: Spelade handboll i KFUM Thn 1983-1986, fotboll i IFK Thn 1979-1985, TFK 1985-2003.
 • 2015: Fotboll från det jag var sex år tills jag gjorde min sista match. Jag vet inte när det var riktigt, 2003 kanske? Jag spelade handboll i KFUM Trollhättan under tre år som ungdomsspelare.

5. Vilka tre hemsidor besöker du flitigast?

 • 2003: FCT:s, TFK:s (vi har en nyare hemsida på gång), Aftonbladets.
 • 2015: Idag är det nog ttela, Facebook och Aston Villas Svenska Fans-forum.

6. Om du fick 50 miljoner kronor. Vad var det första du skulle göra då?

 • 2003: Jag nöjer mig med 13 rätt på tipset, jag har inte lyckats än. Men om jag vann 50 miljoner? Jag skulle nog bygga en ”upplevelseträdgård” för barnen som ingen sett maken till tidigare.
 • 2015: Skänka bort det mesta eller investera i något för ungdomar. Så mycket pengar för en privatperson är bara skadligt och farligt.

7. Vilken såpakändis är du mest lik? (till sättet och till utseendet)

 • 2003: Försöker hålla mig någorlunda i bakgrunden, så jag är nog inte särskilt lik någon såpakändis…
 • 2015: Haha, då måste man ju följa såpor? Jag har absolut ingen aning om vem jag är lik. Jo, möjligtvis Anders Lundin som var programledare för Robinson. Han har halvtaskig humor och är mörkhårig.

8. Trollhättans bästa fotbollsspelare idag? Och om fem år?

 • 2003: Bästa fotbollsspelaren idag står mellan Kim Karlsson, Daniel Berg, Christian Hultberg och Andreas Kristoffersson. Om fem år är det Kim Karlsson, Robin Jonsson och Johan Dahlin
 • 2015: Idag är det nog Jakob Johansson, han är ju proffs. Tom Pettersson och Johan Dahlin är inte långt efter. Det är verkligen roligt att vi har så många duktiga spelare som proffs eller i de högre serierna, alla från Trollhättan. Om fem år hoppas jag kunna säga Gabriel Bilan eller Calle Lext.

9. Tippa top tre i mellandagscupen i vinter?

 • 2003: FCT- IFK – Lilla Edet (Segrare blev till slut Inlands IF)
 • 2015: FCT, TFK, Skoftebyn.

10. Vad önskar du mest av allt just nu?

 • 2003: En reflexväst!
 • 2015: Den här frågan minns jag. Jag önskade mig en reflexväst för många, många år sen. Jag har faktiskt två stycken nu. Just nu önskar jag mig nog mest lugn och ro. Att barnen trivs och mår bra. Att FCT tar sig tillbaka till division 1 och att jultomten kommer i år igen.
bj-bj

Här är dom. Benny då & Benny nu. 😉


Vi tackar ”Benny då” och ”Benny nu” för tiden och svaren.

Förutom att man kan läsa Bennys texter på FC Trollhättans hemsida, kan man även hitta lite texter av honom på delatochspelat.se  där han bloggar lite ibland. Och missa honom inte när han gärna vädrar åsikter och glada tillrop på Twitter (@bennythn) & Facebook (benny.johansson73).

Och ja. Visst kommer väl FCT ändå ta hem serien 2015?!  🙂

Vid pennan då & nu
Jonas Arbius
Saken klar!

Share This