Välj en sida

Så blir det ännu ett inlägg med fotboll i fokus.
En liten snabbgenomgång av helgen kanske man kan säga.
Vi kan väl ta det i kronologisk ordning, med fokus kring den helt otroliga fotbollsupplevelse jag och mina barn fick uppleva i söndags.
Wow! Oj! Ooosch! Shit! (osv.)

Fredag 2/10 2015

Med stor beslutsamhet fick jag för mig att boka hotellrum i Lidköping med barnen (lör-sön) för att på söndag kolla Lidköping – FCT i en av de viktigaste matcherna i FCTs historia. Så blev det också och jag valde lite random Hotellet Rådhuset, precis vid just rådhuset i Lidköping

hotellet

Här ser ni hotellet som var beläget precis bakom Rådhuset

Välkända Råduset i Lidköping, med Justitia uppe på toppen

Välkända Rådhuset i Lidköping, med Justitia uppe på toppen

Barnen blev väldigt glada och tyckte det skulle bli oerhört kul att bo på hotell, som dom älskar. Ett minne dom dels fått efter att vi bodde på hotell några nätter när vi flyttade från hus till hus för ca 2 år sedan.
Under tiden vi satt hemma i soffan och käkade fredagsmys frågade jag:
– ”Det här är allt det bästa va? Chips, dricka, spela på iPad och kolla på tv så mycket man orkar.” Då svarar barnen nästan i kör:
– ”Nä!”
Jag: -”Näha, vad är bättre då?”
Barnen: – ”Chips, dricka, tv, spela på iPads och bo på hotell”.
Jepp. Så är det..  🙂

Lördag 3/10 2015

Förmiddagen hemma handlade mest om att få städat undan en del och packa inför helgens resa. När så allt började likna något, kom Ken förbi på en köpp kaffe och snacka lite Sjuntorps IF. Här känns det som något bra kan hända 2016 och ett krafttag håller på att organiseras inför kommande säsong. Mycket spännande. Ken’s dotter var med och det var väldigt uppskattat av mina barn. Kul.

När så klockan närmade sig 14, var det dags för avfärd. Tjatet om avfärd hade självklart hållit på ett bra tag, men nu var det äntligen dags.
Med iPads, eget mobilt bredband och FCT-halsduken i högsta hugg, åkte vi i ilfart för att checka in på hotellet. Ett hotell som helt klart var bra. Läget var perfekt och klassen var lagom. För den som prioriterar hotellfrukosten högst fanns det mesta man vill ha, men kanske inte det lilla extra. Rummen var bra och standarden också bra. Så om jag ska till och betygsätta, så får det tre-stjärniga hotellet fyra slungbollar av fem möjliga. Detta på grund av läget och att det var hög mys-känsla. Allt man förväntade sig fanns och personalen var väldigt service-minded, så att säga. Mycket trevliga. Sen att själva Lidköping var dött, är ju en annan femma.  🙂

I byggnaden bredvid fanns en restaurang som vi åt middag på under lördag kväll. Det blev från barnmenyn för barnen och då hamburgare. Jag själv tryckte i mig en schnitzel. Lite torr, men ok. Ölen var grymt god efter resan till Lidköping och letandet efter affärer mm.

Min schnitzel

Min schnitzel

bira

Sen var det dags för slapp och mys på rummet. Hela kvällen. Jag hade lovat att barnen skulle få chips och kolla på tv och spela på sina iPad´s så mycket dom orkade hela kvällen. Så blev det också. Jag fick mig lite tid att ladda inför söndagens match och jag fick också leka lite med min minsta son, som inte är lika kär i sin iPad som storasyskonen.  🙂 Men det blev en fin, skön och framförallt mysig kväll på ett hotell med barnen.  🙂

mys

Mitt lördagsmys 😉

utsikt

Utsikten från rummet var inte direkt något att hetsa upp sig för. 🙂

Barnen föll i koma ungefär vid 22:30-tiden.

Själv kollade jag klart på filmen Yes-man. Varför vet jag faktiskt inte. haha…

Söndag 4/10 2015

#Gameday och man vaknade med nerverna utanpå skinnet. Vilken viktig match idag. Tänk om vi förlorar? Vad händer då? Är det kört?
Tankarna snurrade och jag lyckades som tur var få bort dom för en stund medans vi gick ner för hotellfrukost vid 09:00-snåret. Det blev äggröra, korv & köttbullar, macka och bönor för mig. Tillsammans med lite juice och kaffe.

IMG_5281

Min frulle. Del 1

När vi sedan slöat en stund på rummet fick jag till en liten städning och vi packade ihop oss och våra grejer. Efter några tips av folk som känner till Lidköping lite bättre, bestämde jag mig för att först se om några affärer var öppna ute på stan. Men det var stendött….
Efter det gick vi en liten promenad och kollade på hus, gator och annat. Vi hamnade till slut i en park ganska nära Rådhuset. Där fanns en torr fontän. Det såg ut såhär, vid fontänen med kyrka och kanal-fontän i bakgrunden:  🙂

parken

En kyrka som för övrigt inte körde med det klassiska ding-dong, utan drog en liten melodi istället. Lite kul ändå.  🙂
Sen drog vi till Delicato café & outlet för en fika.

delicato

Delicato Café & outlet. Där tog vi en fin fika. 🙂

Snart dags att förbereda sig inför matchen och vi åkte via affären för att köpa lite godis mm och passade också på att äntligen handla album med fotbollskort till barnen. Sicken lycka. Äntligen! Därmed var dagen gjord, oavsett hur det skulle vara att gå på FCT.

framnas

Vi anlände till Framnäs IP ungefär 40 minuter innan avspark och träffade på några i laget och runt omkring. Barnen fick plockat upp sina fotbollskort och vi inväntade FCTs övriga supportrar. Och dom kom också. Många.
När matchen väl var igång hade vi samlat oss på ena sidan av läktaren och var nog fler än hemmasupportrarna denna dag.
Mina barn gillade verkligen att vi satt vid FCT-klacken ”Ultras” som hade trummor, flaggor och ramsor under hela matchen. Till och med min yngsta på endast 3 år gillade detta skarpt. Han hade tråkigt under ungefär en femminuters-period strax innan halvtid, men i övrigt var allt jättekul kring matchen.

neo

Egen flagga. Oj vad det viftades och vajjades! 🙂

Matchen då?
Ja, herre gud!
Ledning efter någon minut. Lidköping vände och gjorde 3-1 i början på andra. FCT vände tillbaka och kunde i 86:e avgöra till seger med 4-3 efter en kanon av Oscar Ehner. Och denna matchens förlopp var något så in i bänken nervös där FCT egentligen hade koll genom hela matchen men inte fick till det på sista tredjedelen. Ett bortdömt mål och en missad straff och en missad hands. Ja, med bättre och lite mer ”normal” utdelning hade det inte varit något snack. Men nu blev det nervigt värre och på håret att allt var borta för en stund.

Men den lyckan, glädjen och lättnaden vid slutsignalen kan man inte nämna nog. För den segern var oerhört skön. I en sån måstematch. Efter en sådan start och sedan det tappet. Oj oj oj oj. Vet inte om jag någonsin kommer få uppleva en sådan svängig match igen. Förhoppningsvis aldrig, eftersom vi i framtiden kommer avgöra matcherna tidigare.  🙂

Barnen var lyriska efteråt och pratade länge om matchen och vad som hände. Riktigt kul.

För djupare matchanalys kan du läsa referatet här >>>
Och du kan läsa Martin Ahlins liverapportering här >>>

Bilresan hem via McDonalds gick sedan utomordentligt bra och alla i bilen var nöjda.
Vi sjöng lite segersånger också med jämna mellanrum. Eller så var det i mitt huvud bara.  😉
Så skön hemfärd i alla fall!

Hejja FCT!

FCTs avgörande match spelas nu på Lördag mot Skövde AIK på Edsborgs IP 15:00
Då förväntar jag mig att vi ses. I FCT-färger….

Till sist vill jag också passa på att gratulera Skoftebyns IF till seriesegern. Starkt jobbat av min moderklubb.
Hoppas dock att jag inte får se derbyt FCT-Sköfta 2016.
Jag vill också passa på att gratulera Zlatan Ibrahimovic som slog PSG’s målrekord igår och även målrekordet för klassiska mötet mellan PSG och Olympic M. om jag blivit rätt informerad, Grattis i alla fall.

Här ser ni straffmissen >>>  (ursäkta kvaliteten, men jag hade inget wifi när jag laddade upp)

Segerfirandet filmades av Christer ”Jocke” Olsson >>>

Avslutar med att bjuda på en fin sommarbild från sommarens besök på fina Gotland. Helt obefogat men ändå rätt på något sätt.  🙂

gotland

Saken klar!

Share This