Välj en sida

jag-sif-domare

Vaknade när larmet på mobilen gick. Hade ställt den på 09:45.
Allt för att få bli av med min oskuld. En länge bevarad sådan och ganska hyfsat fantastisk tycker jag, eftersom det handlar om något jag sysslat med länge.

11:00 blåste jag igång mitt livs första ungdomsmatch och det en söndag med perfekta förutsättningar för bra fotboll. Vädret var långt över förväntan och planen var fin. Kritningen missades dock av vår vaktmästare, men annars var allt perfekt. Jag har alltså lyckats undvika att döma en enda fotbollsmatch genom hela mitt fotbollsaktiva liv. Typ 35 år.
Det kanske inte är något ovanligt så det svider, men ändå en bedrift tycker jag.

Det var något trötta Sjuntorps-ledare som några gånger fick hjälpa mig med tidtagningen då mitt tidtagar-ur stannade ibland. Annars flöt det på hyfsat. Självklart fick man några klagomål och några gånger även arga tillrop, men inte annat än efter en s.k. första-reaktion. Sånt är ändå ok tycker jag.

Om jag missade något?
jonas-domareJa, det kan jag lova. Som domare märkte jag idag att man skulle föra blicken på ett speciellt sätt. Som spelare är det helt annorlunda. För blicken skulle helst föras runt på andra situationer.
Ett exempel: En spelare slår en krossboll. Man följer bollen och ser om bollen går ut eller om det blir en duell kring mottagningen/landningsplatsen.
Fel.
Rätt/läpligare: När krossbollen slås bör man fortfarande hålla kvar blicken på den som slog passningen ett tag till för där kommer det sena tacklingar. Sen ska man ha koll på där bollen landar för att återigen kolla bak där bollen kom ifrån, för där kan det ha uppstått konflikt mellan två spelare. För att till slut vara med kring bollen igen.
Tror inte jag gjorde rätt i detta mer än en gång.
Sen missade jag en hel del lättare frisparkar jag kunde tagit för att hålla ner nivån, men det gick bra ändå.

Så, fick jag mersmak?
Nja, kanske inte. Men visst kan jag ställa upp vid kriser som denna. 🙂

Ännu en oskuld tagen. Det sved bara lite…  😉

Mer fotboll

Flicklagsmatch med min dotter. Sköfta F05.
Förlust mot TIF med 2-1.
Denna match var ändå ett steg fram mot vad vi sett det senaste. Kämpamatch och kanske var vi värda minst oavgjort idag med tanke på spelet. Men nämn en match där själva spelet gett poäng?! Nä precis.
Men i det stora hela har gigantiska framstegs-kliv tagits under säsongen. Kul o se.

Mer sport

Så följde jag FC Trollhättan lite och såg på hemvägen från TIF-gården att FCT fick en 2-0 ledning innan paus.
När matchen var klar fick man vara nöjd med att nästan snott ett poäng och det blev alltså 2-2 med mersmak för Husqvarna FF.

Till råga på allt fick jag sedan, på jobbets radio, uppleva Tre kronors fall mot ett hopplock europeer. Inte ok, känner jag.

Sen då?

Grattis TBIS som gick upp i trean.
Beklagar Halvorstorp som ansluter #supersexan
I dam-derbytvåan ansluter TFK/HALV/TBIS, men VIF och Wargön verkar falla ner.
Orkar sköfta Herr kravla sig upp på kvalplats?
Finner FCT kraften att hänga kvar?
West Ham United FC ?  -> Sicken röten start.

saken klar!

Share This