Välj en sida

En analys skarpare än en ny köttyxa får ni här av skribenten och legenden Daniel ”Baron” Engdahl


Helgens stora höjdpunkt i Trollhättan var så klart långfredagens tillställning nere på Sjuntorpsvallen där dagens A-lag skulle ta sig an ett Legendlag med gamla STORSTJÄRNOR från förr. Kan tänka mig att det sitter en hel del nyfikna läsare där ute som undrar hur matchen gick, vilka spelare medverkade, några benbrott, vem skötte sig bäst samt vem var mindre bra?

Vi tar det från början..

Klockan närmar sig 14.00 när undertecknad anländer ner till vallen(Samling). Ser med en gång att det vankas lite kalas efteråt, fotbollsväskan i ena näven och fin-skjortan i den andra. Det börjar blir tjockt nere på vallens grusparkering den ena efter den andre kliver ut ur bilarna med ett härligt garv. Det här ska bli sköj. Vilket omklädningsrum ska vi ha?
Det var längesen, säger flera lirare.
Stämningen är mycket god i de båda lagens omklädningsrum. Inne i legendarernas omklädningsrums finns matchstället snyggt upphängt, mycket proffsigt. Ett litet problem dock. Vi är så många att matchtröjorna ej räcker. Vi löser detta ändå på bästa sätt. Linimenten den hade många saknat det märkte man ju. Den tog ju slut med en gång. Som tur fanns det mer.
Klockan tickar, närmar sig avspark 15.00. Tittar in till A-laget, de är heltaggade. Även de har en mycket stor trupp och det gäller för dom att visa tränarna att man vill ha en startplats till seriepremiären.

Uppe på grusplan känner vi på underlaget. Som så alltid levererar grusplanen. Riktigt bra är den. Snyggt kritad dessutom.
Vi börjar känna på bollarna. Passningarna sitter precis som de gjorde förr. De flesta i vårat gäng är igång och värmer. Lite sen blir Ekström och mycket sen blir Magnus Berntsson. Nu blir det väl bänken för Berntsson??
Nejdå han fick allt en startplats.
Var är domaren? Båda lagen känner sig färdiga. Klockan 14:58, Andreas Ekholm som skulle dömt vår match hade fått förhinder. Han skulle skicka ner en annan domare som blev lite försenad. Mikael Johansson en av Sjuntorps större legender fick blåsa igång matchen. Den ”riktiga” domaren kom efter en kvart.

Uppställningarna:

Legendlaget (körde hockeybyten)
Magnus ”Mappe” Strömbäck
Emil ”Villa” Wallgren, Joacim ”Nypon” Nyberg, Andreas ”Eka” Ekström, Ulf ”Lill-UFFE” Karlsson
Markus ”Sulku” Sulkupuro, Fredrik ”Fubben” Oskarsson, Kristian ”Kittan” Jensen, Julian ”PT-Julle” Håkansson,
Mattias ”Mörten” Ewenborg, Magnus Berntsson,
Bänk: Jimmy Wikingsson, Christian Salazar, Daniel ”Baron” Engdahl, Tony ”Bös” Johansson, Rodrigo ”Roddan” Navalon, Niklas ”Nico” Holmgren, Mathias ”Erkki” Eriksson, Frank Bratt, Johan Yvertz, Linus Olofsson.
COACH: Jonas Arbius

A-laget:
Toni
Ola, Ken, Magnus, J.Grönvall,
Björn, Tjomp, Markku, Krille
Patrik, Sam
Bänk: Jonas S, Lönn, Jacke, Robban, M.Larsson, Willberg.
Coacher: Tjomping och Alexander Karlström.

sexa2

Saknas på denna bild gör de som av någon anledning inte kunde fullfölja 90 minuter. Noteras bör att ”Legenderna” hade ca. (som det kändes från start) 100 avbytare, som mot slutet ändå resulterade i att folk blev nekade byten pga spelarbrist. Haha…

Matchen igång och ungtupparna drar upp tempot. Mappe Strömbäck styr sitt försvar precis lika bra som han gjorde på det glada 80-talet. Efter 10-15 minuter är det fortfarande mållöst. Målchanserna har de unga haft men Ewenborg och Berntsson ligger hela tiden där framme och lurar. Kittan och Fubben som spelade ihop på det centrala mittfältet då Hendberg tränade SIF låg mycket tätt på Tjomping. Plockar vi bort honom så är mycket vunnet. Tyvärr glömdes Björn Johansson bort 2 gånger om, för han rullade nämligen dit 1-0 samt 2-0!
Men inte hängdes det läpp för det.. Nya spelare in och tro det eller ej, men den alltid välkammade Roddan Navalon kan med pannan/kalufsen trycka dit reduceringen 2-1!
Vem kom passet ifrån? Jo från Vänsterlöparen Markus Sulkupuro. Med högern slås bollen in mot boxen, Roddan med gött häng nickar dit bollen.
Matchens miss: Den går till den annars mycket målfarlige backen Ken Wetterlund. Från mycket nära håll, dunkar han bollen HÖGT över målet och över staketen. De unga skulle trots denna miss snart få jubla då det var dags för 3-1! Om jag minns det rätt så var det Sjöberg som visar hur lätt det kan vara att göra mål.
Minuterna senare lyckas vi på nytt reducera. Målskytt för de äldre är Mathias Ewenborg 3-2! Toni i kassen gör en redan klassisk målvaktstavla. Vi tackar och tar emot 3-2! Innan pausen kommer också 4-2!

Andra halvlek och regnet tilltar. Publiken som kommit, ganska många, letar skydd i bilar som finns parkerade runt omkring.
De ungar rycker och kan göra både 5-2 och 6-2. Osäker men det kan vart Sam och Hallberg som målade.. Vi kämpar trots stort underläge. Salazar jobbar fram en reducering 6-3, målskytt Ewenborg.
Erkki åker på sin andra tunnel under matchen, det var ju han som skulle göra tunnlarna. Kommer nästa år.
Kittan tvingas kliva av. Ont i vaden. Det ramlar in två baklängesmål till innan vi i slutet lyckas reducera till 8-4. Linus Olofsson målade.

Domaren blåser, matchen slut.

Innan vi springer ner till dryck och bastu så ska det fotograferas tyvärr kommer några saknas på fotot då de lämnade för dusch innan matchen var slut.
Nere i omklädningsrummet ska vi komma överens om två saker. De ungas bästa spelare på plan samt den som var sämst. Detta skulle presenteras senare under kvällen. De unga fick samma uppdrag om legenderna.

Efter bastun som fick mycket besök denna kväll var det så dags för käk.
OH! vilken mat sen… Kens fru på Märtas cafegränd hade fixat med maten. Det fanns Janssons, potatisgratäng, snittar med lax, två sorter, köttbullar, prinskorv, ägghalvor mm. Grymt gött vart det.
När maten var avklarad så var det dags för prisutdelning.

sexa3

Bäste spelare i Legendlaget valde A-laget att tilldela: Mattias Ewenborg, minst framträdande blev herr Yverts
Pris till A-laget som legendlaget kom överens om: Bäst: Jonas Sjöberg. Misslyckat framträdande: Ken Wetterlund för sin total-miss.
Coach Arbius tilldelade Alexander Karlström ett pris, året sill. För en förträfflig försäsong (hittills) och ett lovande 2016 i supersexan.

Efter prisutdelningen blev det fler tal.
Våra nya spelare som ej presenterat sig tidigare under festliga förhållande fick nu chansen som de tog. De rev ner stora jubel.
Detta finns på film, men efter censur var det bara 2 sekunder kvar. Därför hoppas vi på att alla minns själva istället. 😉
Även våra coacher tog ett snack hur de hittills upplevt att vara tränare för SIF. Mycket bra.

Efter talen så var det dags för Poker (Texas hold´em) Det blev fyra spelbord där två från varje bord gick vidare till ett finalbord. Snacka om succé!
Slutsegrare: Robert Olsson
Tvåa: ”Grus”
Trea: Arbius

sexa4

Skålandet och festen ville aldrig ta slut men till slut fick ändå Taxi Trollhättan fullt upp då deras bilar fick besöka Sjuntorpsvallen för transport upp mot storstaden.

Ytterligare ett lyckat event på Sjuntorpsvallen!

********************************

Vid pennan
Daniel Engdahl

Viss redigering
Jonas Arbius

*******************************

Kvällens sponsorer var:

bloggaren_svart1234

Märtas-Cafegränd

seagull

Share This